Skotsl

Egy macska Chelmben

2021. szeptember 09. 10:44 - NesamaRuth

Jiddis mese

macska.jpg

A chelmi emberek nem ismerték a macskákat, és úgy éltek, hogy minden zugból egerek mászkáltak ki és be. Étkezéskor minden háziúrnak volt egy botja az asztalánál, hogy elűzze az egereket. Egy nap aztán egy idegen jött Chelmbe, és elmesélte, hogy látott egy élőlényt, egy "macskának" nevezett állatot, amely, ha beviszik a házba, az egereket az odújukba kergeti.

Chelm városa megkérte őt, hogy keressen egy ilyen teremtményt, majd megvásárolta tőle a macskát tetemes összegért, tizennyolc zlotyért. De a chelmiek nem tudták, hogy a macska el tud szökni. Nos, a macskát egy házban őrségbe állították, és a városlakók örömmel látták, hogy elijeszti az egereket. De egy nap valaki nyitva hagyta az ablakot, és a macska a fejébe vette, hogy kiugrik a tetőre.

A chelmiek ezért összeültek, hogy kitalálják, hogyan lehetne elfogni a macskát. Úgy döntöttek, hogy felgyújtják a házat, hogy a macska a földre ugorjon. Felgyújtották tehát a házat, de a macska felugrott a következő ház tetejére. Ezért felgyújtották a második házat is. De a macska felugrott a harmadik ház tetejére. Így hát felgyújtották a harmadik házat is. És így tovább, amíg el nem pusztították a fél várost.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://skotsl.blog.hu/api/trackback/id/tr3216684144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása